Spring til indhold

Området

Tæt på alt hvad du har behov for

Fra Trekløveren er der ikke langt til de daglige nødvendigheder eller til Odenses attraktioner og seværdigheder.

Blot 200 meter fra Trekløveren ligger det nærmeste supermarked, en nyåbnet Coop 365, og længere nede ad Middelfartsvej finder man en Føtex. Institutioner forefindes desuden i stor stil i nærområdet i form af skoler, børnehaver, vuggestuer og dagplejetilbud. Desuden er der gode transportmuligheder, der kombineret med de korte afstande gør hverdagen let. Faktisk er der kun to kilometer ind til Odense centrum.

Letbanen forefindes blot få hundrede meter fra Trekløveren. Den kører ind til centrum og banegården og videre ud til Syddansk Universitet og det nye supersygehus. Der er ligeledes let adgang ind til centrum via Supercykelstien, hvor man hurtigt kan komme til havneområdet. Her kan man finde uddannelsesinstitutionen UCL, University College Lillebælt, hvis ikke man har travlt med at tage sig en dukkert i havnebadet.

På den anden side af Gartnerbyen finder man Odense Stadion, der har det officielle navn Nature Energy Park, samt Odense Idrætspark. Her er der snart ikke den sportsgren, man ikke kan dyrke, om det er fodbold, atletik, idræt, skøjteløb, bowling, minigolf eller cykling. Og så har man slet ikke nævnt den nærliggende svømmehal og friluftsbadet.

Trekløveren er således tæt på by, natur, kultur, transportmuligheder samt daginstitutioner og skoler.

Grønt åndehul med en grøn historie

Gartnerbyen er en by i byen. Den rummer forskellige kvarterer, der byder på lejligheder, ungdomsboliger, seniorboliger og townhouses. Her kan man uanset alder finde en bolig, der passer til ens behov. Man kan finde ro i områdets parker og fællesarealer, man kan samles på butikstorvet, og man kan komme hurtigt til og fra. Og så kan børnene slå sig løs på områdets legepladser.

Gartnerbyen har, som navnet antyder, en historisk baggrund. Det har været et aktivt erhvervsområde, og der har været afholdt dyrskuer igennem årtier. Men området har også været hjemsted for Gartnernes Salgsforening, bedre kendt under forkortelsen GASA. Foreningen flyttede til Middelfartsvej i 1930, da man fandt, at beliggenheden tæt på jernbanen samt den større plads kunne hjælpe på distributionen. Her holdt man igennem mange år auktioner, hvor man solgte blomster, frugt og grønt. I dag er GASAs forretning flyttet til andre steder i byen, men navnet lever stadig videre i de selskabslokaler, der holder til i den gamle auktionshal.

Siden er der sket meget med området. Faktisk er etableringen af Gartnerbyen et af Odenses største byudviklingsprojekter nogensinde. Området dækker 133.000 m² og rummer omtrent 1.900 boliger, der, når det er fuldt udbygget, har kapacitet til 3.000 indbyggere.

Gartnerbyen er færdigbygget i 2024.